Volledig scherm
Egan Bernal. © photo: Cor Vos

Colombiaan Bernal grijpt macht in Californië

De Colombiaanse wielrenner Egan Bernal heeft in de tweede etappe van de Ronde van Californië toegeslagen. De pas 21-jarige coureur van Team Sky bleek in de bergetappe over 157 kilometer tussen Ventura en Gibraltar Road over de sterkste benen te beschikken.

 In de slotklim van zo'n 12 kilometer ging hij op 2 kilometer voor de finish in de aanval. De Nederlander Antwan Tolhoek trachtte nog aan te klampen, maar moest hem laten gaan. De renner van Team LottoNL-Jumbo kwam als vierde over de finish, op 30 seconden van de winnaar.

Bernal nam met zijn ritwinst tevens de leiding in het algemeen klassement. De Pool Rafal Majka kwam als tweede aan met een achterstand van 21 seconden op de jonge Colombiaan. De Brit Adam Yates eindigde als derde, op 25 seconden van Bernal, die eind vorige maand al de individuele tijdrit in de Ronde van Romandië op zijn naam schreef.

  1. Froome pakt roze na fabelachtige solo, Dumoulin blijft tweede

    Froome pakt roze na fabelachti­ge solo, Dumoulin blijft tweede

    Na een historische bergrit in de Ronde van Italië heeft Chris Froome na een ongekende solo van meer dan tachtig kilometer de macht gegrepen. De Brit, eerder nog afgeschreven deze Giro, won de etappe en heeft in het klassement nu 40 seconden voorsprong op Tom Dumoulin. Voormalig roze-truidrager Simon Yates speelt na een totale ineenstorting geen enkele rol meer in het klassement. Morgen volgt nog een zware bergrit met finish bergop.