Alejandro Valverde.
Volledig scherm
Alejandro Valverde. © EPA

Column Thijs Zonneveld | Netflix met Valverde, het was één grote chaos

Columnist Thijs Zonneveld viel bij het kijken naar seizoen 2 van de Netflix-documentaire over de Movistarploeg van Alejandro Valverde van de ene in de andere verbazing. ,,Het was één grote chaos. De docu zelf, de ondertiteling, maar vooral de ploeg.‘’

 1. Tom Dumoulin 16de bij rentree, Küng wint openingstijdrit Ronde van Zwitserland
  Video + podcast

  Tom Dumoulin 16de bij rentree, Küng wint openings­tijd­rit Ronde van Zwitser­land

  Tom Dumoulin is als 16de geëindigd in de openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland. De Nederlander van Jumbo-Visma maakte zijn rentree na een vrijwillige ‘pauze’ van het profbestaan. De strijd om de dagzege en de eerste leiderstrui ging tussen twee thuisrijders en naamgenoten: Stefan Bissegger en Stefan Küng. Het was Europees kampioen Küng die het 10,9 kilometer lange parkoers 4 tellen sneller aflegde.
 2. Tom Dumoulin net buiten podium in klimtijdrit Ronde van Zwitserland, Urán oppermachtig
  Video's met Dumoulin

  Tom Dumoulin net buiten podium in klimtijd­rit Ronde van Zwitser­land, Urán oppermach­tig

  Tom Dumoulin is in de klimtijdrit van de Ronde van Zwitserland knap als vijfde geëindigd. De Nederlander van Jumbo-Visma, die de olympische tijdrit als hoofddoel heeft, kwam na ruim 23 kilometer over de finish in een tijd van 36:58. De dagzege in etappe 7 ging naar Rigoberto Urán. De Colombiaan van EF Education-Nippo was met afstand de sterkste en snelde naar een tijd van 36:02.