Volledig scherm
Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. © Carla Vos

De Ketele en De Pauw zegevieren in Zesdaagse

De Belgische baanrenners Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hebben de 36ste Zesdaagse van Rotterdam op hun naam geschreven. Het was hun eerste zege op de wielerpiste van Ahoy. Het was ook het eerste Belgische succes in het Rotterdamse wielerevenement sinds de overwinning van de vermaarde Eddy Merckx en Patrick Sercu in 1976.

Volledig scherm
Het podium van de Zesdaagse in Rotterdam: Yoeri Havik/Wim Stroetinga, Kenny De Ketele en Moreno De Pauw en Benjamin Thomas/Morgan Kneisky. © Carla Vos

De Ketele en De Pauw waren ongenaakbaar in Ahoy. Ze wonnen met maar liefst vier ronden voorsprong op de Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga. De Fransen Morgan Kneisky en Benjamin Thomas eindigden als derde op vijf ronden. De vierde plaats was voor het Nederlandse koppel Niki Terpstra/Dylan van Baarle.

De Belgische winnaars reden deze zesdaagse van start tot finish aan de leiding. Op de slotdag vergrootten ze nog hun voorsprong op de achtervolgers. Eerder dit seizoen wonnen De Ketele en De Pauw ook de Zesdaagse van Gent.

Volledig scherm
Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. © Carla Vos