Volledig scherm

De Lezerstour is geopend! Stel nu je eigen wielerploeg van 20 renners samen

We zijn begonnen! De Lezerstour 2017 van het Brabants Dagblad is geopend. Iedereen die dat wil, kan zich nu gratis inschrijven en met een eigen Tourploeg meedoen aan de Lezerstour.

Het spel is na een jaartje afwezigheid weer terug. In de tussentijd is de formule goed tegen het licht gehouden en heeft het spel een update gekregen.

De basis van de Lezerstour 2017 is hetzelfde als voorheen: uit het peloton renners dat op zaterdag 1 juli in het Duitse Düsseldorf van start gaat in de 104de editie van de Tour de France, stelt je jouw eigen ploeg samen van twintig coureurs. Dat kunnen allemaal klimmers zijn, of sprinters, aanvallers of klassementsmannen. Het maakt niet uit, de keuze is aan jou. Een mix van de juiste renners geeft meer kansen op een zo hoog mogelijke score, dat is natuurlijk duidelijk.

Renners wisselen
Gedurende de Tour de France kun je drie renners uit jouw vaste team vervangen. Dit kan vanaf etappe 1 tot de start van etappe 16. Die wordt verreden op dinsdag 18 juli. De wielrenners hebben dan net hun tweede en laatste rustdag gehad. 

Punten pak je zowel op basis van de etappe-uitslag als op basis van de standen in de klassementen voor de gele trui (algemeen klassement), groene trui (punten klassement), bollentrui (bergklassement) en witte trui (jongerenklassement). Maar dat lees je ook allemaal in het spel, nadat u zich heeft aangemeld. 

Stel nu hier jouw eigen Tourploeg samen.