Volledig scherm
Etappe 2 gaat van Benidorm naar Calpe. © lavuelta.es

Dit krijgen de renners vandaag voor hun kiezen

Na de hectische ploegentijdrit van gisteren staat er vandaag een etappe over 199,6 kilometer van Benidorm naar Calpe op het programma. Start en finish zijn aan de kust, maar met een flinke tocht door het binnenland krijgen de renners ook aardig wat klimmetjes voor de kiezen.

Volledig scherm
Fabio Jakobsen. © BSR Agency

Voor de Nederlandse sprinter Fabio Jakobsen lijkt de klus wat aan de zware kant, maar mocht hij de vele kilometers bergopwaarts goed doorstaan, dan behoort hij wel degelijk tot de kanshebbers. De laatste kilometers zijn namelijk vlak.

De favorieten voor deze dag waarop het op en af gaat, zijn de mannen met een goed eindschot die ook aardig omhoog kunnen. Voor types als Philippe Gilbert is dit een etappe om toe te slaan.

Volledig scherm
Profiel rit 2. © Organisatie
  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.