Mathieu van der Poel (l), met naast hem Lars van der Haar.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel (l), met naast hem Lars van der Haar. © photo: Cor Vos

Dit zijn alle geselecteerden voor het WK veldrijden

'MVDP' gaat voor 3e titelBondscoach Gerben de Knegt heeft voor het WK veldrijden, komend weekeinde in Zwitserland, een selectie met vertrouwde namen bekendgemaakt. Titelverdediger Mathieu van der Poel voert de mannenploeg van zeven coureurs aan. Verder zijn Lars van der Haar, Corné van Kessel, Joris Nieuwenhuis, David van der Poel, Sieben Wouters en Stan Godrie geselecteerd.

De Nederlandse vrouwenformatie bestaat uit Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Lucinda Brand, Yara Kastelijn en Geerte Hoeke.

,,Mathieu bevestigt in de wereldbeker van Hoogerheide zijn status en het is geen verrassing dat hij zijn wereldtitel graag verlengt”, licht De Knegt toe. ,,Bij de vrouwen hebben we vier kandidaten voor de wereldtitel en dat zal een spannende strijd worden.” Met name Alvarado, Worst en Brand spraken zondag openlijk hun ambities uit. Voor de bondscoach is er de lastige taak eenheid te bewerkstelligen. ,,In het verleden zijn er ook afspraken gemaakt. Bij het EK in 2018 leverde dat een volledig Nederlands podium op. Bij het WK in 2019 zag je Marianne Vos nog op kop sleuren voor Lucinda Brand. Dus het gebeurt zeker. Maar ik weet ook dat ik niet zo maar kan vragen of iemand haar kansen opoffert voor een ander.”

Van der Poel boekte zondag in Hoogerheide zijn 23ste zege in zijn 24ste optreden als veldrijder in dit seizoen. In  Dübendorf, Zwitserland, gaat MvdP op jacht naar zijn derde wereldtitel, na 2015 en 2019.

Selectie Elite-mannen

Mathieu van der Poel
Lars van der Haar
Corné van Kessel
Joris Nieuwenhuis
David van der Poel
Sieben Wouters
Stan Godrie

Selectie Elite-vrouwen

Ceylin del Carmen Alvarado
Annemarie Worst
Lucinda Brand
Yara Kastelijn
Geerte Hoeke

Selectie U23-mannen

Ryan Kamp
Pim Ronhaar
Tim van Dijke
Mees Hendrikx
Kyle Agterberg

Selectie U23-vrouwen

Inge van der Heijden
Manon Bakker
Aniek van Alphen

Selectie Junior-mannen

Hugo Kars
Tibor del Grosso
Danny van Lierop
Lucas Janssen
Bailey Groenendaal

Selectie junior-vrouwen

Shirin van Anrooij
Puck Pieterse
Fem van Empel
Ilse Pluimers
Isa Nomden
Senne Knaven