Volledig scherm
Marianne Vos komt juichend over de finish. © Cor Vos

Drie uit drie voor Vos in Ronde van de Ardèche

Er staat geen maat op Marianne Vos in de Ronde van de Ardèche. De 32-jarige wielrenster uit Babyloniënbroek won de derde etappe, van Avignon naar Apt over 131 kilometer. Vos was eveneens in de twee voorgaande ritten de beste.

De wielrenster van CCC-Liv was onderdeel van een kopgroep van vijf. “Marianne reed de hele dag attent van voren. Op de laatste beklimming van tweede categorie, met de top op 12 kilometer van de finish, heeft ze enkele keren geprobeerd weg te rijden. Ze kwam daar niet los van de concurrentie. Aan de streep was ze echter toch weer de snelste”, zei ploegleider Jeroen Blijlevens.

De Ronde van de Ardèche bestaat uit zeven ritten en eindigt donderdag.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’