Volledig scherm
Tom Dumoulin © BSR Agency

Dumoulin: Als knie niet snel verbetert heeft Tour voor mij niet zoveel zin

Tom Dumoulin ondervindt nog altijd hinder van zijn knie na zijn val in de eerste week van de Giro en twijfelt ook of hij wel aan de Tour de France mee moet doen. ,,Ik hoop dat het eens mijn kant op komt, maar dat lukt de laatste maanden even niet.”

 ,,Nou, de Tour halen zou wel moeten lukken. Maar het ligt eraan of ik dat wel moet willen als die knie niet honderd procent is. Als die knie niet verbetert, of ik de vorm die ik nu heb niet kan uitbreiden, dan heeft het voor mij niet zoveel zin”, legt Dumoulin uit. ,,Op dit moment heb ik dat boek zeker nog niet dichtgedaan. Want het is verbeterd de afgelopen weken, maar het gaat mij gewoon nog niet snel genoeg.’’

Dumoulin reed gisteren in de Dauphine naar de derde tijd in de individuele tijdrit, maar moest wel fors tijd inleveren op Wout van Aert. Mede door die metalen splinter die nog altijd in zijn knie zit.  ,,Ik weet dat het ook helemaal niet kan, realistisch gezien, maar het frustreert mij dat ik op dit moment geen wedstrijden kan winnen.”