Volledig scherm
Ewan (links) blijft Ackermann (midden) nipt voor in de straten van Brussel. © BELGA

Ewan sprint naar zege in natte Brussels Cycling Classic

Caleb Ewan heeft de Brussels Cycling Classic gewonnen. De Australiër van Lotto-Soudal was in natte omstandigheden de snelste in een zeer spannende massasprint. Ewan is de opvolger van Pascal Ackermann, die in de sprint van deze editie stilviel in de laatste meters.

Favoriet Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick Step) kende materiaalpech op zo'n acht kilometer van de streep en kon niet meestrijden om de zege in de Belgische semi-klassieker.

In de sprint van een zeer uitgedund peloton ging titelverdediger Ackermann vroeg aan, maar in de laatste meters ging Ewan over de Duitser heen om de zege te grijpen in Brussel. Ackermann eindigde nog wel als tweede, voor Jasper Philipsen (UAE Team Emirates). 

Ewan won in de Tour de France drie etappes. Ook in de Giro d‘Italia was het raak: daar won de 25-jarige renner van Lotto-Soudal twee ritten. De Brussels Cycling Classic is de tiende zege in totaal van het seizoen voor Ewan. Na afloop liet Ewan weten dat zijn zege in Brussel zijn laatste wapenfeit van zijn seizoen is: hij zal dit jaar niet meer in actie komen.

Volledig scherm
Ewan. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer