Volledig scherm
Chris Froome. © EPA

Froome vreest Colombiaanse cols: ‘Benieuwd of ik dit overleef’

Chris Froome opent zijn wielerseizoen zonder al te hoge verwachtingen in de Ronde van Colombia. De viervoudig Tourwinnaar vreest de hoge cols in de Zuid-Amerikaanse zesdaagse rittenkoers, die vandaag begint met een tijdrit in Medellin. ,,Een week lang racen op een hoogte van 2000 meter heb ik nog niet eerder gedaan, dus ik ben benieuwd of ik dat overleef'', aldus de Brit van Team Sky, die dit jaar alles zet op een vijfde eindzege in de Tour de France.

Froome schikt zich in de Ronde van Colombia in een helpende rol voor kopman Egan Bernal, de winnaar van vorig jaar. ,,Ik wil vooral in vorm komen, maar de ploeg gaat er alles aan doen om de titel van Bernal te verdedigen'', aldus de 33-jarige Froome, die met zijn ploeg al een hoogtestage van twee weken in Colombia heeft afgewerkt.

De Brit was ook getuige van de wielergekte in Colombia. Het voetbalstadion van Medellin was volgestroomd voor de ploegpresentatie. ,,Het was hartverwarmend, ik voel me hier zeer welkom.''

  1. ‘Scheve’ Bouwman met rechte rug naar Amstel Gold Race

    ‘Scheve’ Bouwman met rechte rug naar Amstel Gold Race

    Hij debuteert zondag in de Amstel Gold Race, maar voor Koen Bouwman is de Limburgse klassieker niet het doel waarnaar hij de afgelopen drie weken in de Sierra Nevada heeft toegewerkt. ,,Het is superleuk om de Gold Race te rijden, ook al omdat het in de buurt is en er veel bekenden zullen komen kijken’', vertelt de 25-jarige coureur van Jumbo-Visma die vrijdag een trainingsstage in het Spaanse gebergte afsluit. Hij is daar met het grootste deel van de ploeg die straks met de Sloveen Primoz Roglic als een van de favorieten voor de eindzege naar de Giro d’Italia afreist.