Volledig scherm
PREMIUM
Tom Dumoulin tijdens de Dauphiné. © photo: Cor Vos

Gaat Dumoulin de Tour halen? En zo ja, in welke conditie?

Tegenstrijdige berichten, twijfels en een niet voorziene opgave. Tijdens de Dauphiné raakte een glansrol van Tom Dumoulin in de Tour eerder verder weg dan dichterbij.

Volledig scherm
Tom Dumoulin. © BSR Agency

Door Pim Bijl

Hij zegt vrijdagmiddag klaar te zijn om in het weekeinde vol met bergen vooral die knie, die vermaledijde linkerknie te testen. Het plan is om voluit te gaan, mee in de ontsnapping of zo lang mogelijk met de beste renners mee omhoog. Althans, dat geven Tom Dumoulin en zijn ploegleider Arthur van Dongen aan.

Een aantal uur later zit een hevig geëmotioneerde Dumoulin op zijn hotelkamer met een zwaar geïrriteerde knie. Op zaterdag test hij zich niet, nee, hij stapt in het vliegtuig naar Nederland om voor de zoveelste keer een mri-scan te laten uitvoeren. Een nieuwe dreun in de zo stroef verlopende voorbereiding op weg naar de Tour.

  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.