Gilbert mikt met hashtag alvast op plaats in geschiedenisboeken

#StriveForFiveMet zeges in de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race beleefde Philippe Gilbert (35) een schitterend voorjaar in 2017. De ambitie voor de komende jaren is bekend, de Waalse topwielrenner droomt van zeges in alle monumenten. Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix zijn dan ook met stip aangeduid, in 2018 of 2019, wanneer zijn contract met Quick-Step Floors afloopt.

Met de hashtag #StriveForFive maakt Gilbert duidelijk dat het hem deze jaren menens is. De Ronde van Lombardije, de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik heeft hij al op zak, met Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo kan hij een droompalmares realiseren.

Quote

Mil­aan-Sanremo is een loterij.

Philippe Gilbert

,,In 2007 was ik voor het laatst actief in Parijs-Roubaix, maar nu start ik er opnieuw, én met ambitie”, zo vertelt hij vandaag aan het Belgische persbureau Belga. ,,Toen ik jong was, wilde ik de vijf monumenten winnen. Het was een kinderdroom. Daarna werd ik prof en realiseerde ik me hoe moeilijk het zou zijn om dat voor elkaar te brengen. Nu heb ik drie monumenten gewonnen, ik moet het gewoon proberen en het motiveert me om zo hard te blijven werken. Ik ga écht naar Roubaix met het idee dat ik er wil winnen.”

Ook Milaan-Sanremo moet nog van zijn lijstje. Hij eindigde er al twee keer op het podium, in 2011 (derde) en 2008 (derde). ,,Maar Milaan-Sanremo is een loterij, je moet er echt geluk hebben. Eddy Merckx won er zeven keer, hem lukte het wel, maar ik kwam nog niet verder dan de derde plaats.”

Volledig scherm
Philippe Gilbert. © Cor Vos