Volledig scherm
Dylan Groenwegen © EPA

Groenewegen en Jakobsen starten in De Panne en Gent-Wevelgem

Bij zowel Brugge-De Panne als Gent-Wevelgem zou het wel eens tot een strijd kunnen komen tussen de Nederlandse sprinters Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen. Groenewegen is door Jumbo-Visma opgenomen in de selectie voor de twee WorldTour-wedstrijden, op woensdag en zondag. De Belgische formatie Deceuninck - Quick-Step ruimde plaats in voor Jakobsen.

De 25-jarige Groenewegen is de kopman van Jumbo-Visma voor de twee koersen in België. ,,In Brugge-De Panne is er een goede kans op een massasprint. Ons plan is om Dylan in stelling te brengen voor een sprint", zegt ploegleider Grischa Niermann, die ook in Gent-Wevelgem kansen ziet voor Groenewegen als het op een sprint uitdraait.

,,Wij hebben natuurlijk Elia Viviani, maar ook een jonge sprinter als Fabio kan een rol spelen in De Panne", zegt Tom Steels van de Belgische succesploeg Deceuninck - Quick-Step over de 22-jarige Nederlander.

  1. ‘Scheve’ Bouwman met rechte rug naar Amstel Gold Race

    ‘Scheve’ Bouwman met rechte rug naar Amstel Gold Race

    Hij debuteert zondag in de Amstel Gold Race, maar voor Koen Bouwman is de Limburgse klassieker niet het doel waarnaar hij de afgelopen drie weken in de Sierra Nevada heeft toegewerkt. ,,Het is superleuk om de Gold Race te rijden, ook al omdat het in de buurt is en er veel bekenden zullen komen kijken’', vertelt de 25-jarige coureur van Jumbo-Visma die vrijdag een trainingsstage in het Spaanse gebergte afsluit. Hij is daar met het grootste deel van de ploeg die straks met de Sloveen Primoz Roglic als een van de favorieten voor de eindzege naar de Giro d’Italia afreist.