Volledig scherm
Hidde van Veenendaal poseert met Roodkapje. © BD

Hidde van Veenendaal wint Efteling Omloop en is klaar voor het WK

Hidde van Veenendaal heeft in Kaatsheuvel de tweede Efteling Omloop van Hil en Moer voor junioren gewonnen. De achttienjarige Dongenaar van De Jonge Renner (DJR)  was in de finale ontsnapt met Pieter de Groof. In de finishstraat liet hij zijn medevluchter gemakkelijk achter zich. Achter het duo reed DJR-clubgenoot Jaap Roelen naar de derde plaats.

,,Ik ga met een goed gevoel naar het WK", zei Van Veenendaal nadat hij was gehuldigd door Roodkapje. ,,Deze wedstrijd was een laatste goede test.” De Dongenaar hoopt komende week in Yorkshire op een  plaats in de top-10. ,,Het is natuurlijk wel een heel wedstrijd dan vandaag.”

In en rond Kaatsheuvel deed Van Veenendaal wat hij wilde met de concurrentie. Zo reed hij na een uur samen met Ian Spekelink het gat naar de kopgroep dicht toen duidelijk werd dat het peloton de kloof niet gedicht kreeg. In de finale trok de kopman van DJR eerst stevig door waardoor de kopgroep van dertien man werd teruggebracht tot tien eenheden. Vervolgens kon zijn tweede demarrage alleen gecounterd worden door De Groof. 

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’