Broer Maik omhelst de geemotioneerde Inge van der Heijden na haar imponerende solo op het NK.
Volledig scherm
Broer Maik omhelst de geemotioneerde Inge van der Heijden na haar imponerende solo op het NK. © Ad Pertijs

Inge van der Heijden verrast zichzelf met nationale titel veldrijden

Dat de vorm er was, wist Inge van der Heijden wel. Maar dat die zo goed was dat ze zelfs de Friese modder van Surhuisterveen aan kon, had ze niet gedacht. ,,Normaal moet ik het hier niet van hebben", sprak de tiener uit Schaijk nadat ze op het NK veldrijden op imponerende wijze naar de titel was gereden bij de beloften.

Van der Heijden houdt van klimmetjes. En van snelle crossen. In Surhuisterveen moest er gestoempt worden in de modder. Het enige klimmetje was een brug. Daar ging concurrentie Ceylin Alvarado echter al snel in de fout. Ze viel in de afdaling en moest de koers verlaten. Vanaf dat moment had Van der Heijden gewonnen  spel. Oppermachtig hield ze zichzelf en de wedstrijd onder controle. 

Op het einde waren er de tranen. ,,Omdat ik zo superblij ben", zei ze nadat broer Maik haar om de nek was gevlogen. ,,Kort voor Nieuwjaar ging het opeens heel goed in Diegem." Daar eindigde ze tussen de grote madammen in de top-10. Nu ligt er een nieuwe wereld voor haar open. ,,Ik ging hier voor het podium. Niet voor de zege eigenlijk. Op het WK wil ik graag top-5 rijden. Maar misschien zit er wel meer in."

Er was meer Brabants succes. Zo won de Rosmalense Femke Gerritse de gouden medaille bij de afdeling Junioren vrouwen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement