Volledig scherm
Wilco Kelderman van Sunweb. © BELGA

Kelderman maakt mooie sprong in Tirreno: 'Richt me zeker op podium'

Wilco Kelderman heeft na het uitvallen van Tom Dumoulin nog maar vier ploeggenoten over in Tirreno-Adriatico, maar de prestaties van de Sunweb-renner lijden er niet onder. Na de koninginnenrit steeg hij vandaag van de zevende naar de derde plaats in het klassement, achter de nieuwe leider Damiano Caruso en Michal Kwiatkowski.

,,Het is heel erg balen dat we vandaag Tom zijn verloren, maar ik moet er hier toch het beste van maken", vertelde Kelderman direct na de finish van de vierde etappe in skioord Sarnano Sassotetto. ,,Maar bergop heb ik hem ook niet heel erg gemist. Het is toch ook een individuele sport. Het was gewoon volgen vandaag en dan zelf je moment uitzoeken. Al is het natuurlijk wel lekkerder als je met z'n tweeën bent."

Kelderman finishte als achtste, slechts zes seconden achter de Spaanse ritwinnaar Mikel Landa. ,,Ik ben goed in orde. Met een uitgedunde ploeg mis je natuurlijk soms een paar man in de finale, maar het is gewoon niet anders. Ik ga hier wel voor een goede klassering."

De Italiaanse WorldTour-koers duurt nog tot en met dinsdag. Vooral op de tijdrit op de slotdag kan Kelderman een tik uitdelen aan de concurrentie. ,,Het is nog een hele lastige Tirreno. In die tijdrit kan zeker een heleboel gebeuren, maar de komende twee dagen wordt het ook nog zwaar. Ik kijk hier wel zeker naar de top 3, dus wie weet."