Volledig scherm
Steven Kruijswijk. © ANP

Kruijswijk verslaat Sagan en Bernal en wint Profronde Etten-Leur

Steven Kruijswijk heeft de dertiende editie van de Profronde Etten-Leur op zijn naam gebracht. De Nuenenaar pakte zondag de laatste tien punten in de puntenkoers. Dat volstond voor de zege in het profomnium in Etten-Leur.

In Etten-Leur was het aanvankelijk de vraag of favorieten Steven Kruijswijk, Peter Sagan en Elia Viviani op tijd zouden zijn. Het trio maakte een noodlanding in Luxemburg, omdat het vliegtuig waarmee ze werden opgehaald in Monaco olie lekte.

De toppers arriveerden met een ander toestel alsnog op tijd. De merkwaardige voorbereiding had geen invloed op de prestaties van Peter Sagan, die direct de tijdrit op zijn naam bracht. Elia Viviani was de sterkste in de rit in lijn, terwijl Steven Kruijswijk de afsluitende puntenkoers won.

In totaal verzamelde Kruijswijk de meeste punten (91), twee meer dan Tour-winnaar Egan Bernal en vijf meer dan Peter Sagan. Daarmee kwam de wielrenner uit Nuenen als winnaar uit de strijd in de dertiende editie van de Profronde Etten-Leur.

  1. Van Vleuten wil nu regenboogtrui die ze ‘het hele jaar kan showen’
    WK in Yorkshire

    Van Vleuten wil nu regenboog­trui die ze ‘het hele jaar kan showen’

    Na ruim twee weken van relatieve rust verdedigt Annemiek van Vleuten dinsdag in Yorkshire bij de WK wielrennen haar wereldtitel op de individuele tijdrit. Het is haar eerste hoofddoel, maar voor de Wageningse wacht vier dagen later in de wegrace een misschien nog wel grotere uitdaging. Dan is de prijs een regenboogtrui die je het hele jaar kunt showen. ,,Ik ga voor allebei, maar als ik moet kiezen dan is het toch die laatste.”