Volledig scherm
Harrie Lavreysen © BSR Agency

Lavreysen en Eefting veroveren goud in Hongkong

Harrie Lavreysen heeft zijn reputatie als beste baansprinter van de wereld zondag in Hongkong opnieuw bevestigd. Voor de derde maal dit seizoen klopte hij zijn landgenoot Jeffrey Hoogland in de finale van een wereldbekerwedstrijd. 

Hoogland is de regerend Europees kampioen. Samen maken ze deel uit van de ploeg die op de teamsprint voorlopig onklopbaar is. Vrijdag waren ze net als in de eerste twee wereldbekers de beste.

Op de slotdag was er ook nog goud voor Roy Eefting op scratch. De nummer 2 van het WK op het niet-olympische onderdeel hield de Griek Christos Volikakis en de Nieuw-Zeelander Corbin Strong achter zich.

Lavreysen en Hoogland bereikten ook in Hongkong de finale op het koningsnummer. Net als in Glasgow had de Brabander aan twee heats genoeg. Alleen in Minsk had Lavreysen, de regerend wereldkampioen ook, een heat moeten afstaan aan zijn maatje die hij ook in de WK-finale had verslagen.

Shanne Braspennincx bereikte in Hongkong de finale op het onderdeel keirin. Daarin eindigde de Brabantse als zesde en laatste.

Roy Pieters en Yoeri Havik waren naar Hongkong gereisd om punten te pakken voor olympische kwalificatie op de koppelkoers, maar het Nederlandse koppel kwam niet verder dan de negende plaats. Het was dezelfde klassering die Havik zaterdag op het omnium behaalde.

Matthijs Büchli pakte zaterdag brons op keirin, net voor Lavreysen. Het goud was voor Callum Saunders uit Nieuw-Zeeland. De Brit Jason Kenny, olympisch kampioen op keirin en sprint, werd tweede.