Volledig scherm
Aleksei Loetsenko. © photo: Cor Vos

Loetsenko bevestigt goede vorm in Memorial Marco Pantani

Aleksei Loetsenko heeft zijn tweede zege in drie dagen tijd behaald. De wielrenner uit Kazachstan was afgelopen donderdag de beste in de Coppa Sabatini en won twee dagen later ook de Memorial Marco Pantani.

De wielrenner van Astana bleef na 199,8 kilometer in Cesenatico de Italiaan Diego Rosa en de Fransman Guillaume Martin voor. Loetsenko sloot pas in de slotkilometer aan bij de groep koplopers met daarin Rosa en Martin en won vervolgens de sprint.

Loetsenko bewijst met twee zeges op tijd in vorm te zijn voor de wegwedstrijd van de WK in Yorkshire van volgende week zondag.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’