Volledig scherm
Marianne Vos wint 7 Dorpenomloop in Aalburg. Link op de foto is Moniek Tenniglo en Demi de Jong veroverde de derde plek. © Ad Pertijs

Marianne Vos baas in eigen huis op dertigste verjaardag

WIJK EN AALBURG – Marianne Vos heeft op haar dertigste verjaardag de ‘eigen’ 7 Dorpenomloop Aalburg gewonnen. Het was de achtste keer dat de kopvrouw van WM3 haar thuisronde in het Land van Heusden en Altena won.

Vos was in de finale voorop gekomen met ploeggenote Moniek Tenniglo. Aanvankelijk leek het erop dat de tweede hand in hand over de streep wilden komen. Op het laatste trok Tenniglo zich echter terug. ,,Ik wilde niet winnen”, zei de Twentse. Of het haar cadeautje was aan de jarige Vos? ,,Nee, het was gewoon een mooie manier om de wedstrijd te finishen.”

De elfde 7 Dorpenomloop lag door een vroege valpartij al snel in vele stukken. Vervolgens maakten de meiden van WM3 de koers snoeihard. Keer op keer dunden ze de voorste groep uit.

Nog voor half koers (na 58 van de 121 kilometer) kwamen Tenniglo en Demi de Jong van Parkhotel-Destil ‘toevallig’ voorop. ,,Moniek trok even stevig door en plots zag ik dat we wegwaren”, lichtte De Jong de beslissende demarrage toe. Vos reageerde even later snel en met zijn drieën gingen ze richting de finish.

,,Het was wel erg ver ja”, gaf Vos toe. ,,Ik dacht dat wordt moeilijk met de twee”, zei De Jong. ,,Ze begonnen ook al snel om beurten te demarreren.”

Dertig kilometer voor de meet moest ze de twee laten gaan. Solo stelde ze daarna nog wel haar derde plaats veilig. Met de zege pakt Vos de leiding in het Topcompetitie-klassement.

Voor de jarige Job was het de tweede wegzege van het seizoen. Vorig week won ze na een moeizaam verlopen voorjaar voor het eerst in de Trofee Maarten Wynants.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement