Volledig scherm
Bauke Mollema. © photo: Cor Vos

Na Dumoulin en Kruijswijk ook Mollema naar Boxmeer

Bauke Mollema is toegevoegd aan het deelnemersveld van het eerste criterium na de Tour de France. De renner van Trek-Segafredo is daarmee de achtste Tourdeelnemer die maandag in Boxmeer aan de start verschijnt. Al eerder werden Tom Dumoulin, Laurens ten Dam, Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk, Antwan Tolhoek, Wout Poels en Koen de Kort gecontracteerd.

,,Mollema was in de achterliggende jaren een trouwe klant in Boxmeer. En het is een hele aardige gast die zich in deze Tour prima in de kijker heeft gereden. In eerste instantie viel hij voor Boxmeer buiten de boot. We zaten met het budget aan het eind. Maar met de inzet van extra sponsorgelden kunnen we Bauke toch naar Boxmeer laten komen'', aldus rondebaas Pierre Hermans.

Mathieu van der Poel zegde af voor Boxmeer. De Nederlands kampioen geeft de voorkeur aan een wedstrijd in Aalst.

Trots

Eerder gaf de organisatie van Daags na de Tour aan dat vanwege budgettaire redenen geen ruimte was voor een renner als Mollema, die de afgelopen weken enkele keren dicht bij een etappezege was. ,,Meerdere sponsoren hebben hun portemonnee getrokken om dit toch nog mogelijk te maken”, stelt Pierre Hermans, Rondebaas van de wielerwedstrijd. ,,Iedereen, wij als organisatie ook, vond dat hij er per se bij moest zijn. We zijn er trots op dat dat nu ook gelukt is.”

Donderdag strikte Daags na de Tour de drie Nederlandse smaakmakers van de Ronde van Frankrijk: toptien-coureurs Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk, en tweevoudig etappewinnaar Dylan Groenewegen. In hun schaduw komen ook Antwan Tolhoek, Koen de Kort, Laurens ten Dam en Wout Poels naar Boxmeer, net als diverse coureurs die niet aan de Tour deelnemen.

De zes Tour-renners die in Boxmeer ontbreken zijn Ramon Sinkeldam, Robert Gesink, Niki Terpstra, Timo Roosen, Marco Minnaard en Tom Jelte-Slagter.