Volledig scherm
Laura Smulders. © EPA

Niek Kimmann en Laura Smulders voeren BMX-selectie aan op WK

videoMet Niek Kimmann en Laura Smulders als kersverse Europees kampioenen gaat de Nederlandse BMX-selectie volgende week vol vertrouwen naar het WK in Heusden-Zolder. De bondscoaches Raymon van der Biezen en Rob van den Wildenberg presenteerden maandag hun selectie. Zowel bij de mannen als de vrouwen heeft Nederland vijf deelnemers.

Kimmann (23) is de favoriet bij de mannen. Hij keert terug naar de Belgische gemeente waar hij vier jaar geleden zijn eerste wereldtitel veroverde. Vorig jaar, bij de WK in Bakoe, wist Kimmann zich niet te plaatsen voor de finale. Bij de vrouwen was het podium in de hoofdstad van Azerbeidzjan volledig rood-wit-blauw: Laura Smulders pakte het goud voor zusje Merel Smulders (zilver) en Judy Baauw (brons).

Bekijk hier een portret van Laura en Merel Smulders:

De selectie van de mannen bestaat uit Kimmann, Joris Harmsen, Dave van der Burg, Jay Schippers en Twan van Gendt. Bij de vrouwen doen naast de zussen Smulders ook Baauw, Merle van Benthem en Ruby Huisman mee. ,,Het gevoel is goed, dus we gaan ervoor”, zegt Van der Biezen.

Volledig scherm
Niek Kimmann. © EPA