Volledig scherm
Amy Pieters. © SCS/Sander Chamid

Pieters neemt leiding in BeNe Ladies Tour

Amy Pieters gaat na de tweede etappe van de BeNe Ladies Tour aan de leiding in het algemeen klassement. De Nederlandse wielrenster dankte dat aan bonificatieseconden die ze verdiende in de rit die over ruim 120 kilometer van Essen naar Roosendaal ging.

De zege ging naar Christina Siggaard uit Denemarken. Zij bleef de Nederlandse Claudia Koster (tweede) en de Italiaanse Letizia Paternoster (derde) voor.

Morgen bestaat de derde etappe uit twee delen. Eerst gaan de rensters van Sluis naar Watervliet. In Watervliet is daarna nog een individuele tijdrit. De BeNe Ladies Tour, die de vorige twee jaar door Marianne Vos werd gewonnen, eindigt zondag in Zelzate.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’