Volledig scherm
© Cor Vos

Ploeg Marianne Vos in onzekerheid over geldschieter

Het is onduidelijk of de hoofdsponsor van de wielerploeg rond Marianne Vos uit Babyloniënbroek volgend jaar nog aan de verplichtingen kan voldoen. De Poolse schoenen- en tassen fabrikant CCC zit financieel in zwaar weer en heeft de mannenploeg al te kennen gegeven dat er voor het seizoen 2021 geen geld meer is.

Door Daan Hakkenberg

CCC en de wielerploeg van Vos hadden een driejarige overeenkomst tot en met 2021. Bij het team staan vijftien rensters onder contract, onder wie zeven Nederlandse vrouwen. Naast Vos ook voormalig wereldkampioen veldrijden bij de beloften Inge van der Heijden. Bij de mannenploeg van CCC met onder meer Olympisch kampioen Greg Van Avermaet hebben de renners als gevolg van de coronacrisis 50 procent van hun loon in moeten leveren in de hoop dat het team op die manier dit seizoen kan overleven.

In uitstraling en shirt komen de mannen- en vrouwenploeg van CCC overeen, maar het team rond Vos heeft een eigen sponsorovereenkomst, zo benadrukt ploegmanager Eric van den Boom. Volgens Van den Boom is sponsor CCC dit jaar tot op heden alle betalingsverplichtingen nagekomen ten aanzien van de vrouwenploeg.

Quote

Het is onmogelijk om nu al te zeggen hoe de wereld er over een paar maanden uitziet en hoe tegen die tijd het sponsorkli­maat ervoor staat.

Ploegmanager Eric van den Boom

Lastig

,,Wij snappen dat mensen zich afvragen of er consequenties voor CCC-Liv zijn. Het is echter lastig om daar heel concreet in te zijn,’’ zegt Van den Boom die op de hoogte is van de problemen bij de mannenploeg van CCC. ,,Het is onmogelijk om nu al te zeggen hoe de wereld er over een paar maanden uitziet en hoe tegen die tijd het sponsorklimaat ervoor staat. Wij zijn in gesprek met CCC en onze sponsoren om te zien hoe we zo goed mogelijk kunnen anticiperen op ontwikkelingen die eventueel op ons pad komen.’’

Vos is de kopvrouw en blikvanger van de CCC vrouwenploeg. De succesvolste wielrenster aller tijden onderging afgelopen januari een operatie om een knik in haar liesslagader ongedaan te maken en was voornemens in het voorjaar weer wedstrijden te rijden.