Podcast | De Grote Megalomane WK Voorbeschouwing

Thijs Zonneveld, Theo Bos en Hidde van Warmerdam bespreken op een warme hotelkamer vlakbij Leuven alles over de WK wielrennen. Zaterdag is de wegrace bij de vrouwen, zondag bij de mannen. 

 1. Weer ernstig ongeluk tijdens verkenning WK: Oostenrijkse wielrenster aangereden door bus
  VIDEO

  Weer ernstig ongeluk tijdens verkenning WK: Oostenrijk­se wielren­ster aangereden door bus

  Een wielrenster van de nationale selectie van Oostenrijk is in aanloop naar de wegwedstrijd van de WK wielrennen van zaterdag gewond geraakt bij een verkeersongeluk. De Leuvense politie meldt dat de renster in botsing kwam met een bus en met ernstige verwondingen is afgevoerd naar het ziekenhuis. Het gaat om de 17-jarige wielrenster Leila Gschwentner. Ze is constant bij kennis gebleven en verkeert niet in levensgevaar.
 2. Nederlandse wielerfans stelen show in hol van de leeuw: ‘King Mathieu en Go Bauke’
  Foto's

  Nederland­se wielerfans stelen show in hol van de leeuw: ‘King Mathieu en Go Bauke’

  België is al dagen in de ban van het WK wielrennen, dat in deze week in Knokke en Brugge (de tijdritten) en tussen Antwerpen en Leuven (de wegwedstrijd van zaterdag en zondag) plaatsvindt. Maar de Nederlandse fans hebben vandaag de show gestolen. Op een flinke asfaltstrook op de Smeysberg in Leuven zijn de ‘koppen’ te zien van Mathieu van der Poel en Bauke Mollema. ‘King Mathieu en Go Bauke.’