Volledig scherm
© Cor Vos

Ruggenmergletsel voor baanrenster Vogel na heftig ongeval

De Duitse baanwielrenster Kristina Vogel is bij een trainingsongeval zwaargewond geraakt. De tweevoudig olympisch- en twaalfvoudig wereldkampioene uit Erfurt kwam in botsing met een andere wielrenner tijdens een baantraining in Cottbus.

De Duitse wielerbond BDR meldde dat de 27-jarige Vogel in Berlijn een operatie moet ondergaan. ,,We maken ons grote zorgen om Kristina, het ziet er heel slecht uit'', liet bondstrainer Detlef Uibel weten.

Vogel werd na haar val op de betonnen wielerpiste met diverse breuken afgevoerd naar een ziekenhuis in Cottbus maar daarna overgebracht naar Berlijn. De Duitse bond liet vanavond weten dat ze zwaar ruggenmergletsel heeft opgelopen. Haar manager Jörg Werner hield het bij een korte mededeling: ,,Ze is zwaargewond.'' Vogel zou onmiddellijk een operatie moeten ondergaan, verdere details werden niet bekendgemaakt.

Vogel veroverde eerder dit jaar bij de WK in Apeldoorn haar vierde wereldtitel op het onderdeel sprint. In 2009 had ze ook al een zwaar ongeval waarna ze twee dagen in coma lag. Drie jaar later veroverde ze met Miriam Welte in Londen de olympische titel op het onderdeel teamsprint. Weer vier jaar later pakte ze in Rio de titel op de sprint.

  1. Worst klopt Cant in Flandriencross

    Worst klopt Cant in Flandrien­cross

    Annemarie Worst heeft de Flandriencross voor vrouwen gewonnen, de wedstrijd in het Belgische Hamme die meetelt voor de DVV Trofee. De Nederlandse, onlangs gekroond tot Europees kampioene, won de sprint van een groep van zeven rensters. De Belgische wereldkampioene Sanne Cant finishte als tweede, haar landgenote Ellen Van Loy werd derde. Cant nam de leiding in het klassement over van de Belgische Kim Van de Steene die na een mislukte start nooit meer voorin kwam. Worst had in de voorlaatste ronde geconcludeerd dat een sprint onvermijdelijk was. ,,Niemand lukte het om weg te rijden. Daarom koos ik voor de tweede plek, ideaal om de sprint aan te gaan'', vertelde ze bij Sporza. Vanuit de laatste bocht sprintte de Europees kampioene naar de zege. De pas zestienjarige Puck Pieterse eindigde in Hamme als tiende.