Sam Oomen
Volledig scherm
Sam Oomen © BSR Agency

Tilburger Oomen pakt witte trui in Tirreno-Adriatico: ‘Beloning voor week hard werken’

Sam Oomen uit Tilburg heeft het jongerenklassement gewonnen in de Tirreno-Adriatico. In de afsluitende tijdrit hield hij Tiesj Benoot, de nummer twee uit dat klassement, af. Oomen eindigde als negende in het algemeen klassement, dat gewonnen werd door Primos Roglic.

De 23-jarige Tilburger wist de leiding in dat klassement over te nemen in de vierde etappe. Dinsdag stond de afsluitende tijdrit in de Italiaanse rittenkoers op het programma. Op een parcours van iets meer dan 10 kilometer door San-Benedetto del Tronto verdedigde Oomen een voorsprong van 37 seconden op zijn naaste belager Tiesj Benoot uit België.

Benoot startte als eerste, waardoor Oomen een tijd had om zich op te richten. Hij wist Benoot niet te verslaan, maar de Belg pakte slechts 17 seconden terug. De witte trui bleef van Oomen.

,,Ik voelde me niet top en het was een uitdaging, maar gelukkig is het met gelukt. Ik ben blij met de witte trui als beloning voor mijn harde werk hier, maar ook met de vierde plaats van Tom Dumoulin (ploeggenoot, red.). Het was een mooie week”, liet Oomen weten.

Secondenspel

In het algemeen klassement eindigde de Tilburger op de negende plaats op geruime afstand van winnaar Primos Roglic. De Sloveen begon als nummer twee aan de tijdrit met 25 seconden achterstand op Adam Yates. De Brit eindigde uiteindelijk op slechts één seconde achter Roglic in het algemeen klassement.