Chris Froome (r) feliciteert Juan José Cobo met de eindzege in de Vuelta in 2011. De Britse nummer 2  is nu alsnog tot winnaar uitgeroepen.
Volledig scherm
Chris Froome (r) feliciteert Juan José Cobo met de eindzege in de Vuelta in 2011. De Britse nummer 2 is nu alsnog tot winnaar uitgeroepen. © EPA

UCI schenkt Froome eindzege Vuelta 2011, Mollema alsnog op podium

De internationale wielrenunie UCI heeft Chris Froome uitgeroepen tot winnaar van de Ronde van Spanje van 2011. De Brit neemt de eindzege over van Juan José Cobo, wiens resultaten uit de Vuelta van 2009 (tiende) en 2011 (eerste) zijn geschrapt omdat in die periode afwijkingen in zijn bloedpaspoort zijn vastgesteld. 

  1. Slotrit prooi voor Kron, Ulissi pakt eindzege Ronde van Luxemburg
    Buitrago juicht te vroeg

    Slotrit prooi voor Kron, Ulissi pakt eindzege Ronde van Luxemburg

    Diego Ulissi heeft de Ronde van Luxemburg gewonnen. De renner van UAE Team Emirates sprintte nog mee om de dagzege in de vijfde en laatste etappe, maar werd geklopt door de Deen Andreas Kron. Voor de 22-jarige renner van Riwal Securitas betekende het zijn eerste zege als wielerprof. Volgend jaar rijdt hij voor Lotto-Soudal. De Noor Markus Hoelgaard finishte als derde in de rit van Mersch naar Luxemburg-Stad waar een lastige plaatselijke omloop klaarlag.