Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Van der Poel kiest voor WK op de weg en laat WK mountainbike schieten

Mathieu van der Poel fietst in september het WK op de weg in Yorkshire. De Nederlands kampioen twijfelde tussen dit WK en het WK mountainbike, maar kiest nu dus voor het WK op de weg.

,,Ik kan niet ontkennen dat het WK-parcours in Yorkshire mij moet liggen, daarom kies ik dit jaar resoluut voor de WK op de weg”, legt Van der Poel uit. Omdat het WK mountainbike begin september én in Canada is, wordt het te belastend om aan beide disciplines mee te doen. ,,Ik vind het uiteraard erg jammer dat ik de WK mountainbike links moet laten liggen, maar er moeten nu eenmaal keuzes gemaakt worden.”

Het wordt het eerste WK wielrennen voor Van der Poel. De wielrenner krijgt ook dispensatie van de KNWU om niet te hoeven starten bij het Nederlands Kampioenschap van eind deze maand.

De WK wielrennen op de weg zijn van 22 tot en met 29 september in Yorkshire. Op 6 oktober doet Van der Poel wel mee aan het mountainbike testevent in Tokio. ,,De Olympische Spelen van 2020 zijn nog steeds het grote doel. De drie combineren is niet haalbaar.”