Volledig scherm
Mathieu van der Poel bij zijn val zaterdag © BELGA

Van der Poel start met verrekte enkelband in Gieten

Mathieu van der Poel start ondanks een enkelblessure bij de Superprestige in Gieten. De Nederlander kwam gisteren lelijk ten val en verrekte daarbij zijn enkelband.

Van der Poel reed  gisteren in Lokeren zijn derde veldrit van het seizoen. Hij had de eerste twee, in Ronse en Meulebeke, gewonnen. De renner van Corendon Circus was wat later begonnen aan het seizoen omdat hij rust nam na het WK mountainbike in Lenzerheide in september, waar hij brons veroverde. Hij ontbrak daardoor in de eerste twee wereldbekerwedstrijden in de Verenigde Staten.

Van der Poel werd per brancard afgevoerd en ging naar het ziekenhuis in Sint-Niklaas. Er werd heel even gevreesd voor een enkelbreuk, maar de diagnose aldaar wees uit dat er niets is gebroken.

Van der Poel testte zich zondag al op de weg en verkende vervolgens het parcours in Gieten. ,,Het zal niet pijnvrij zijn, maar ik neem geen onverantwoorde medische risico's. Wat ik verwacht is moeilijk te voorspellen, ik start grotendeels om mijn klassement in de Superprestige te redden'', lichtte de renner in dienst van Corendon-Circus zijn besluit toe. Van der Poel had bij zijn eerste twee optredens dit seizoen, in Ronse en Meulebeke, beide keren gewonnen.