Volledig scherm
Jos van Emden. © photo: Cor Vos

Van Emden wint NK tijdrijden: 'Blij dat parcours niet zo lang was’

Jos van Emden heeft zich verzekerd van de nationale titel bij het tijdrijden. De Nederlandse wielrenner van Jumbo-Visma had voor de 40,8 kilometer in Ede 46.59 nodig. Sebastian Langeveld (Education First) gaf acht seconden toe en werd tweede. Het brons ging naar Dylan van Baarle in 47.26.

Vorig jaar eindigde Van Baarle in Bergen op Zoom nog als eerste. Van Emden stelde toen teleur met de vijfde plek. Tom Dumoulin, de winnaar van 2017, deed net als vorig jaar niet mee. De renner van Sunweb is nog niet fit na een knieblessure. Vorig jaar ontbrak Dumoulin omdat hij de voorbereiding op de Tour de France voorrang gaf.

Van Emden won de nationale race tegen de klok voor de tweede keer, na zijn succesvolle race van 2010. ,,Daarna was steeds minimaal één sterker”, besefte hij. ,,Ik ben blij dat het parcours eens niet zo lang was als in andere jaren. Deze lengte was meer in mijn voordeel, al had ik op het laatst nog wel wat verval. Maar ik hield genoeg over om het rood-wit-blauw weer aan te mogen trekken. Waarschijnlijk wordt de BinckBank Tour de eerste wedstrijd waarin dat gebeuren gaat, ik kijk er al naar uit.”

Bekijk hieronder de beelden van de NK tijdrijden: