Volledig scherm
PREMIUM
Annemiek van Vleuten is vandaag een van de topfavorieten in La Course. © Cor Vos

Van Vleuten met gemengde gevoelens in La Course: ‘Gedacht aan een statement’

TopfavorietAnnemiek van Vleuten (36) won vorige week de Giro Rosa, de grootste etappekoers in het vrouwenwielrennen. Vandaag start ze in La Course, de eendaagse wedstrijd die de ASO organiseert. Al is het met gemengde gevoelens.

Quote

Ik ben beter dan ooit en ik heb er geen zin in dat iedereen na de Olympische Spelen aan me komt vragen of ik stop

Even had ze eraan gedacht om een statement te maken. Tegen de organisatie van de Tour de France, die geen poging doet om een Tour voor vrouwen te creëren en het een paar maanden geleden vertikte om livebeelden van de vrouwenkoers van Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl uit te zenden. Misschien zou Annemiek van Vleuten morgen als protest niet van start gaan in La Course. Maar zover kwam het niet.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’