Volledig scherm
Kristina Vogel in 2016, toen ze olympisch kampioen werd in Rio. © AFP

Verzekering schiet Vogel te hulp

De verlamd geraakte baanwielrenster Kristina Vogel heeft financiële hulp gekregen van een verzekeringsmaatschappij. 

Die keert 150.000 euro uit aan de tweevoudig Duits olympisch kampioene, die zwaar rugletsel opliep door een botsing met een andere baanrenner tijdens een training. De renster maakte vorige week bekend dat ze als gevolg van het rugletsel niet meer zal kunnen lopen.

,,We zijn blij dat onze verzekering het maximale bedrag kan uitkeren in geval van een invalide sporter; snel en zonder bureaucratische rompslomp'', zei de voorzitter van Landessportbund Thüringen.

Er is ook al 120.000 euro ingezameld via een hulpactie van haar wielerteam Chemnitzer Erdgas. Vogel wil dat geld besteden aan voorzieningen om haar pas gebouwde woning geschikt te maken voor haar handicap.

  1. ‘Scheve’ Bouwman met rechte rug naar Amstel Gold Race

    ‘Scheve’ Bouwman met rechte rug naar Amstel Gold Race

    Hij debuteert zondag in de Amstel Gold Race, maar voor Koen Bouwman is de Limburgse klassieker niet het doel waarnaar hij de afgelopen drie weken in de Sierra Nevada heeft toegewerkt. ,,Het is superleuk om de Gold Race te rijden, ook al omdat het in de buurt is en er veel bekenden zullen komen kijken’', vertelt de 25-jarige coureur van Jumbo-Visma die vrijdag een trainingsstage in het Spaanse gebergte afsluit. Hij is daar met het grootste deel van de ploeg die straks met de Sloveen Primoz Roglic als een van de favorieten voor de eindzege naar de Giro d’Italia afreist.