Matthew Glaetzer hier in duel met Theo Bos.
Volledig scherm
Matthew Glaetzer hier in duel met Theo Bos. © photo: Cor Vos

Voormalig wereldkampioen Glaetzer mist WK baanwielrennen

Baanwielrenners Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland hebben enkele dagen voor de start van de WK in Berlijn een geduchte concurrent op de sprint zien afhaken. De Australiër Matthew Glaetzer, de wereldkampioen van 2018, moet de mondiale kampioenschappen vanwege een blessure overslaan. Glaetzer zou in Berlijn ook uitkomen op de teamsprint en de keirin.

De 27-jarige Australiër moest bij de WK van 2016 genoegen nemen met zilver op de sprint, achter de Brit Jason Kenny. Twee jaar later in Apeldoorn pakte Glaetzer wel het goud. Op de kilometer tijdrit eindigde hij als tweede achter Hoogland.

Bij de WK van vorig jaar in de Poolse stad Pruszków legde Glaetzer het in de halve finales van het sprinttoernooi af tegen Hoogland, die in de strijd om het goud verloor van Lavreysen. De twee Nederlanders zijn volgende week de favorieten voor de sprinttitel in Berlijn. Matthijs Büchli en Sam Ligtlee komen ook in actie op dit onderdeel.

Beluister hieronder de podcast met Theo Bos.

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.