Volledig scherm
PREMIUM
Marianne Vos © photo: Cor Vos

Vos duikt al vroeg het veld in: 'Wil me goed op EK kunnen voorbereiden'

Vroeger dan ooit duikt Marianne Vos deze winter het veld in. Het wegseizoen sloot ze zondag winnend af aan de zijde van Tom Dumoulin.

Of het een dubbel gevoel is, net nu ze in topvorm voortijdig een punt heeft gezet achter het wegseizoen? ,,Je kunt inderdaad denken ‘Wat nou rust. Ik trek gewoon nog effe door’. Maar wat nu vooral overheerst, is dat ik met een goed gevoel naar een ander doel kan gaan toewerken”, zegt Marianne Vos als ze in het Vlaamse Bavikhove haar laatste twee wedstrijden (een criterium en een koppeltijdrit) van het wegseizoen winnend heeft afgesloten.

  1. Titelverdediger Valgren rekent op steun ervaren ploeg in Gold Race

    Titelverde­di­ger Valgren rekent op steun ervaren ploeg in Gold Race

    Wielerploeg Dimension Data herbergt zondag in de Amstel Gold Race het complete podium van de editie van vorig jaar. De Deen Michael Valgren, vorig jaar zegevierend, kwam over van Astana. Roman Kreuziger werd vorig jaar nog tweede namens Mitchelton-Scott en de Italiaan Enrico Gasparotto derde in het shirt van Bahrain. De Tsjech en de Italiaan stapten deze winter over naar het Zuid-Afrikaanse team waarvoor ook Tom-Jelte Slagter morgen in actie zal komen.