Volledig scherm
Marianne Vos. © Cor Vos

Wie wil er op de racefiets achter Marianne Vos aan?

Wie er altijd al van heeft gedroomd eens met Marianne Vos samen te mogen fietsen, kan dat komend weekeinde doen. De veelvoudig kampioene laat zaterdag wielrenners tijdens een trainingsrit van 100 kilometer achter haar aan racen.

De rit wordt één van haar laatste trainingen op Nederlandse grond van Vos voordat ze naar het wereldkampioenschap in Bergen vertrekt. ,,Tijdens trainingsritten komt het voor dat een enkele racefietser stiekem in m'n wiel probeert te kruipen. Bij mijn La Ride hoop ik echter dat het er veel en veel meer zijn. Samen maken we een serieuze trainingsronde van minstens 100 kilometer over mijn favoriete wegen in Brabant. Want ja, ik zit midden in m'n voorbereiding op het wereldkampioenschap in Bergen en heb de kilometers van La Ride hard nodig. Iedereen die durft en trek heeft, is welkom'', aldus Vos.

La Ride is een initiatief van fietsfabrikant Ridley. Gedurende de hele maand september probeert Ridley wereldwijd zo veel mogelijk mensen op de fiets te krijgen voor een rit van minstens 100 kilometer. Iedereen mag zelf de dag, plaats en tijd kiezen.