Worst wint, voor Alvarado.
Volledig scherm
Worst wint, voor Alvarado. © BELGA

Worst klopt Nederlands kampioene Alvarado in Nommay

Wereldbeker veldrijdenAnnemarie Worst heeft in het Franse Nommay een wereldbekerzege aan haar palmares toegevoegd. De 24-jarige veldrijdster van Team 777 hield de kersvers Nederlands kampioene Ceylin del Carmen Alvarado van de zege af na een sprint van drie vrouwen. Katie Compton eindigde als derde.

Manon Bakker kwam als vijfde over de finish in het Franse Nommay.

Alvarado kende een moeilijke start en moest in de eerste ronde in achtervolging op Worst, die de Française Norbert Riberolle bij zich wist. Eenmaal aangesloten zag ze de Franse kampioene door materiaalpech voorin wegvallen en kwam Compton terug uit het achterveld. In de sprint was Worst duidelijk de beste. 

Het betekende haar derde wereldbekerzege van dit seizoen. De veldrijdster uit Nunspeet nadert, met alleen nog de cross in Hoogerheide volgende week voor de boeg, leidster Alvarado tot op vijf punten. ,,Het was een lastige cross. We staan nu heel dicht bij elkaar. Ik ga er volgende week alles aan doen om de wereldbeker te winnen”, aldus Worst, opgelucht dat ze ditmaal niet door rugklachten werd gehinderd.

Een aantal rensters liet de cross in Nommay links liggen. Onder anderen wereldkampioene Sanne Cant, Lucinda Brand en Yara Kastelijn trainden elders met het oog ook op het WK, dat over twee weken in het Zwitserse Dübendorf wordt verreden.

  1. Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’
    In Het Wiel

    Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’

    Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam gaan in een speciale uitzending van In Het Wiel uitgebreid in gesprek met de Belgische wielrenner Wout van Aert. Een openhartig gesprek over de vergelijking met Mathieu van der Poel, de zege in Roubaix en de zware blessure aan zijn bovenbeen. ,,Ik zal er voor elke training en koers mee bezig zijn. Die heup zal altijd wel sneller ‘vastzitten’ en om extra massage vragen.”