Annemarie Worst in actie in Hoogerheide.
Volledig scherm
Annemarie Worst in actie in Hoogerheide. © Cor Vos

Worst wint wereldbeker veldrijden na late val Alvarado, dagzege Brand

HoogerheideLucinda Brand heeft de laatste manche van de wereldbeker veldrijden gewonnen. Na een spannende cross in Hoogerheide won Brand nadat Nederlands kampioene Ceylin del Carmen Alvarado ten val kwam in de slotfase. Door die val zag Alvarado ook de kans op de eindzege in de wereldbeker vervliegen: die ging naar Annemarie Worst na een tweede plaats in Hoogerheide.

Ceylin del Carmen Alvarado.
Volledig scherm
Ceylin del Carmen Alvarado. © BELGA

Na een cross waar maar moeilijk het verschil gemaakt kon worden, bleef in de ultieme slotfase drie vrouwen over: Alvarado, Brand en Worst. Alvarado leek op weg naar dagwinst én de eindzege in de wereldbeker, maar het 21-jarige talent kwam ten val en zag Brand naar de winst in Hoogerheide fietsen, terwijl de 24-jarige Worst de eindzege in de wereldbeker nog wist af te snoepen.

Alvarado moest uiteindelijk genoegen nemen met plek zes in de daguitslag en plek twee in het eindklassement van de wereldbeker, voor Katerina Nash, die derde werd in de eindstand. Achter dagwinnaar Brand en runner-up Worst eindigde de Belgische Sanne Cant als derde in Hoogerheide. Yara Kastelijn werd vierde, Shirin van Anrooij zevende en Inge van de Heijden negende.

Lucinda Brand juicht na de zege in Hoogerheide.
Volledig scherm
Lucinda Brand juicht na de zege in Hoogerheide. © Cor Vos