Volledig scherm
PREMIUM
Mike Teunissen. © Cor Vos

ZLM Tour prooi voor ‘instinctrenner’ Teunissen: ‘Ik weet dat ik niet de rapste ben’

Caleb Ewan voorkwam in Tilburg dat Jumbo-Visma met een clean sweep uit de ZLM Tour kwam. Mike Teunissen eiste voor de Nederlandse ploeg wel de eindzege op.

In stilte viert Mike Teunissen in de Tilburgse Piusstraat zijn eindzege in de vernieuwde ZLM Tour. Naast hem verwerkt Jumbo-ploeggenoot Dylan Groenewegen in gedachte vooral ook een nederlaag. ,,Waar zat je?”, vraagt Teunissen dan op begripvolle toon. De fors uithijgende sprinter geeft aan dat hij derde is geworden. Geklopt door Caleb Ewan, die andere topsprinter in de ronde.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’