Aanvoerder Peters ziet vermoeidheid toeslaan: ‘We misten de absolute frisheid’

VideoDrie wedstrijden in één week. Dat hakt erin, ook bij Willem II. Na de knappe zege op AZ (competitie), het verlies tegen Heerenveen na penalty's afgelopen woensdag (beker) maakte Willem II een vermoeide indruk in het competitieduel met PEC Zwolle (0-0).

,,Ik heb het gevoel dat we een beetje de absolute frisheid misten”, stelde aanvoerder Jordens Peters na afloop. ,,Misschien ook niet gek als je 120 minuten in de benen hebt in Heerenveen.” In Friesland moesten strafschoppen uitkomst bieden in de achtste finale van het bekertoernooi. Geen 90 minuten voetbal dus, maar ruim 120.

,,Wij strijden altijd voor elkaar, dat deden we ook deze wedstrijd. Dat het dat nu iets vaker misgaat dan voor de winterstop, kan ik de jongens niet kwalijk nemen. Wij kunnen desondanks wel op de nul spelen. Dat is een kwaliteit van ons.”

Tweede 0-0 op rij in eigen huis

De ploeg kon de knappe uitzege bij AZ vorige week geen passend vervolg geven. ,,Dit zijn wedstrijden die we voor de winterstop allemaal wonnen. Vóór de winterstop speelden we thuis tegen Fortuna 0-0 en nu ook weer in eigen huis tegen Zwolle. Dat is wel duur puntverlies, ja.”

Volledig scherm
Jordens Peters. © BSR Agency