Volledig scherm
© Wilber Hack

Actie fans ontroert moeder van Fran Sol

De actie van een groep van zo'n 60 supporters van Willem II die vrijdagnacht naar het huis van Fran Sol trokken om het blijven van de Spaanse spits te vieren heeft diens moeder ontroerd. 'Het is mooi dat mijn zoon door de supporters van Willem II met zoveel liefde wordt omringd", laat Consuelo Ortiz Solis via facebook weten.

Vrijdagavond ontstond bij een paar supporters spontaan het idee om het goede verloop van de transferperiode te vieren. Ze verzamelden zich om half twaalf bij het stadion. Het standbeeld van clubicoon Jan van Roessel werd versierd met Spaanse vlaggen en er werden fakkels ontstoken. 

Daarna de trokken de supporters naar de Ringbaan-Zuid waar Sol in een appartementencomplex op de twaalfde etage woont. Hij werd toegezongen en er werden fakkels ontstoken. De actie van de supporters werd vanaf veel balkons gade geslagen. Maar de Spaanse spits liet zich, in voorbereiding op de wedstrijd van zaterdagavond tegen PSV, niet zien. 

Dat Willem II erin slaagde om Sol, die vorig seizoen zestien keer scoorde in de eredivisie, te behouden was voor de fans de grootste verrassing. Maar ook de komst van spelers als Vurnon Anita, Aras Özbiliz en Donis Avdijaj was reden om het sluiten van de transfermarkt feestelijk in te luiden, hetgeen zelden vertoond is in het Nederlandse voetbal.

Volledig scherm
© Wilber Hack

Op Instagram liet Sol zelf ook al blijken, blij te zijn om nog een jaar in Tilburg te blijven.