Volledig scherm
Willem II-keeper Timon Wellenreuther verbaast zich over zijn gele kaart en de penalty. © Pro Shots

Arbiter biedt Willem II excuses aan voor penalty

Willem II-captain Jordens Peters kreeg na de met 4-0 verloren uitwedstrijd bij PSV excuses van scheidsrechter Manschot. De arbiter gaf PSV volledig ten onrechte een strafschop waaruit Marco van Ginkel de vierde Eindhovense treffer maakte. 

"Hij zei dat hij fout zat met die beslissing", aldus Peters. "Hij dacht dat onze keeper eerst de benen van de aanvaller raakte en toen de bal, maar dat was natuurlijk andersom." Volgens trainer Erwin van de Looi had de arbiter al snel in de gaten dat hij fout zat. ,,Na die penalty kregen wij wel heel veel vrije trappen plotseling." 

De nederlaag was niet voorkomen als de strafschop niet was gegeven, besefte Peters. "Soms kun je misschien beter geen rust hebben. In de eerste helft deden we het met en zonder bal goed. 
We kregen twee opgelegde kansen. Die moet je maken tegen een topploeg."

"Het is doodzonde dat we de wedstrijd in tien minuten na rust weggeven", gaat hij verder. "Na de 1-0 knakten we nog niet, want we hadden een goed gevoel dat we in de wedstrijd konden blijven, maar na de 2-0 knakte het wel, want toen werd de kans op winst wel erg klein. We moeten een betere mentale weerbaarheid krijgen, want het gebeurt te vaak dat we in luttele minuten twee goals tegen krijgen. Het is doodzonde dat je de wedstrijd zo weggeeft."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement