Volledig scherm
Arjan Swinkels (links) kan lachen: KV Mechelen heeft promotie afgedwongen. © BELGA

Arjan Swinkels dwingt met KV Mechelen promotie af

Moergestelnaar Arjan Swinkels heeft met KV Mechelen promotie afgedwongen naar het hoogste niveau in België, de Eerste Klasse. Alleen een onderzoek naar matchfixing in het verleden kan nog roet in het eten gooien voor ‘Malinwa'. 

KV Mechelen en Beerschot-Wilrijk wonnen allebei één helft van de competitie in de Tweede Klasse en moesten daarom in twee beslissingsduels uitmaken wie er rechtstreeks promoveert. In Beerschot werd het vorige week 0-0, de terugwedstrijd won ‘Malinwa’ door een doelpunt vlak voor tijd met 2-1. De bezoekers kwamen met een man minder (na een rode  kaart) nog terug tot 1-1 en dat zou voldoende zijn voor promotie voor de ploeg van oud-NAC-trainer Stijn Vreven. Maar een treffer in de 88ste minuut bepaalde dat KV Mechelen in principe terugkeert in ‘Eerste’. 

Bekerfinale

Het is toch al een superseizoen voor KV Mechelen, dat op 1 mei ook nog de bekerfinale speelt. AA Gent is dan de tegenstander.  De 34-jarige Swinkels speelde dit siezoen vrijwel alle wedstrijden voor zijn club, waar hij een aflopend contract heeft. Van 2004 tot 2012 kwam hij uit in het eerste elftal van Willem II, nadat hij daar ook al de jeugdopleiding had doorlopen.  

Volledig scherm
KV Mechelen toont de kampioensbokaal nadat promotie is afgedwongen. © BELGA
Volledig scherm
Arjan Swinkels (rechts). © BELGA
Volledig scherm
Het stadion van KV Mechelen was uitverkocht voor de beslissingswedstrijd tegen Beerschot-Wilrijk. © BELGA