Volledig scherm
Arjan Swinkels (links) kan lachen: KV Mechelen heeft promotie afgedwongen. © BELGA

Arjan Swinkels dwingt met KV Mechelen promotie af

Moergestelnaar Arjan Swinkels heeft met KV Mechelen promotie afgedwongen naar het hoogste niveau in België, de Eerste Klasse. Alleen een onderzoek naar matchfixing in het verleden kan nog roet in het eten gooien voor ‘Malinwa'. 

KV Mechelen en Beerschot-Wilrijk wonnen allebei één helft van de competitie in de Tweede Klasse en moesten daarom in twee beslissingsduels uitmaken wie er rechtstreeks promoveert. In Beerschot werd het vorige week 0-0, de terugwedstrijd won ‘Malinwa’ door een doelpunt vlak voor tijd met 2-1. De bezoekers kwamen met een man minder (na een rode  kaart) nog terug tot 1-1 en dat zou voldoende zijn voor promotie voor de ploeg van oud-NAC-trainer Stijn Vreven. Maar een treffer in de 88ste minuut bepaalde dat KV Mechelen in principe terugkeert in ‘Eerste’. 

Bekerfinale

Het is toch al een superseizoen voor KV Mechelen, dat op 1 mei ook nog de bekerfinale speelt. AA Gent is dan de tegenstander.  De 34-jarige Swinkels speelde dit siezoen vrijwel alle wedstrijden voor zijn club, waar hij een aflopend contract heeft. Van 2004 tot 2012 kwam hij uit in het eerste elftal van Willem II, nadat hij daar ook al de jeugdopleiding had doorlopen.  

Volledig scherm
KV Mechelen toont de kampioensbokaal nadat promotie is afgedwongen. © BELGA
Volledig scherm
Arjan Swinkels (rechts). © BELGA
Volledig scherm
Het stadion van KV Mechelen was uitverkocht voor de beslissingswedstrijd tegen Beerschot-Wilrijk. © BELGA
  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.