Volledig scherm
Ben Rienstra in Portugal. © ©Toin Damen

Ben Rienstra krijgt meer aanvallende rol

Ben Rienstra krijgt een meer aanvallende rol bij Willem II. Dat viel uit de trainingspartijtjes af te leiden die de Tilburgse club donderdagmorgen in aanloop naar de enige oefenwedstrijd tegen Hibernian afwerkte. In het ene partijtje speelde de huurling van AZ op tien, in het andere trainingspartijtje was hij een van de twee vooruitgeschoven middenvelders.

Op het oefenveld van het Colina Verde Spo & Golf resort in Moncarapacho werd zo een beetje duidelijk wat trainer Erwin van de Looi na de winterstop met Willem II van plan is. Een indicatie was het, meer niet. Want naast de langdurig geblesseerden Jordens Peters, Etien Velikonja en Asumah Abubakar werden ook Bartholomew Ogbeche en Fernando Lewis niet met partijspel belast. Jop van der Linden is, zoals bekend, naar Nederland om zijn hamstring te laten onderzoeken. In Portugal traint ook de jonge linksback Dylan Ryan apart van de groep.

Van de Looi wisselde halverwege het partijspel de samenstelling van zijn basisformatie. In het eerste gedeelte van het partijtje bezetten de nieuwkomers Damil Dankerlui en Giliano Wijnaldum de backposities. Darryl Lachman en Freek Heerkens vormden het hart van de verdediging.

Tsimikas op middenveld

Kostas Tsimikas was een linie opgeschoven en speelde linkermiddenvelder. Thom Haye was de man voor de rechterkant. Pedro Chirivella, in de punt naar achteren, en Ben Rienstra (op tien) maakten de middenlinie compleet. Voorin vormde Fran Sol een aanvalskoppel met Mo El Hankouri.

In partij 2 kregen Daniel Crowley en Ismail Azzaoui een plaats in de basisformatie. Het was opvallend dat Van de Looi de voormalig voetballer van Arsenal als verdedigende middenvelder voor de linkerflank opstelde. Ook Thom Haye kreeg, net zoals tegen Ajax, een rol verdedigend op het middenveld. Dat maakte de weg vrij om Rienstra aanvallender te laten opereren.

Willem II, opstelling 1: Branderhorst; Dankerlui, Lachman, Heerkens, Wijnaldum; Haye, Chirivella, Rienstra, Tsimikas; Sol, El Hankouri
Willem II, opstelling 2: Branderhorst; Dankerlui, Lachman, Heerkens, Tsimikas; Haye, Crowley; El Hankouri, Rienstra; Sol, Azzaoui. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement