De landskampioenen van 1916, trots poserend in het oude stadion van Amsterdam, pal tegenover de plek waar in 1928 het Olympisch Stadion verrees. Eind augustus / begin september 1916 werden de zogenoemde ‘Nationale Olympische Spelen' in Amsterdam gehouden. Voor het voetbaltoernooi gingen de uitnodigingen naar Sparta, Go Ahead, Willem II, en Be Quick Groningen. Willem II haalde de finale, die van Sparta werd verloren. Staand vlnr: scheidsrechter Tromp, Harrie van Asten, Harrie van Gerwen, doelman Walter van den Bergh, Piet Stevens, Janus van Beurden en A. Scheenstra. Zittend: Harrie Mommers, Toon van Son, Pim Versluijs, Jos (‘Sjef’) van Son, de Belg Louis Schollaert en Jef Briaire.
Volledig scherm
PREMIUM
De landskampioenen van 1916, trots poserend in het oude stadion van Amsterdam, pal tegenover de plek waar in 1928 het Olympisch Stadion verrees. Eind augustus / begin september 1916 werden de zogenoemde ‘Nationale Olympische Spelen' in Amsterdam gehouden. Voor het voetbaltoernooi gingen de uitnodigingen naar Sparta, Go Ahead, Willem II, en Be Quick Groningen. Willem II haalde de finale, die van Sparta werd verloren. Staand vlnr: scheidsrechter Tromp, Harrie van Asten, Harrie van Gerwen, doelman Walter van den Bergh, Piet Stevens, Janus van Beurden en A. Scheenstra. Zittend: Harrie Mommers, Toon van Son, Pim Versluijs, Jos (‘Sjef’) van Son, de Belg Louis Schollaert en Jef Briaire. © Nationaal Archief/Collectie Spaa

Boek over 125 jaar Willem II: Van ingekleurde foto’s uit 1916 tot de rafelrandjes uit de Tweede Wereldoorlog

De rivaliteit met NAC was er al meer dan een eeuw geleden, blijkt uit het boek ‘Willem II, een beeld van een club’, dat binnenkort uitkomt vanwege het 125-jarig bestaan. Met veel bijzondere verhalen en heel veel - uniek - beeld.

  1. Moet er een bonus of aanmoediging richting Venlo? 'Belletje van een sponsor kan genoeg zijn'
    Play

    Moet er een bonus of aanmoedi­ging richting Venlo? 'Belletje van een sponsor kan genoeg zijn'

  2. Van der Poel klopt rivaal Pidcock op de streep in Tsjechië
    Play

    Van der Poel klopt rivaal Pidcock op de streep in Tsjechië