Volledig scherm
Che Nunnely fungeerde maandag bij Polen - Oranje onder 20 als invaller. © BSR/SOCCRATES

Che Nunnely valt in bij winnend Oranje onder 20

Che Nunnely van Willem II speelde maandag twintig minuten mee met Oranje onder 20, dat in Polen met 1-2 van de Poolse leeftijdgenoten won. De buitenspeler kwam in het veld voor Zakaria Aboukhlal, een voormalig speler van de Tilburgse club die tegenwoordig voor AZ uitkomt. Het ging om een vriendschappelijk duel. 

Aboukhlal zette Oranje al voor de pauze op voorsprong nadat hij goed was weggestoken door Thomas Buitink. Hij schoof de bal in de verre hoek. Na een snelle aanval via Juan Familia-Castillo en Nathan Markelo maakte Jurgen Ekkelenkamp van Ajax er nog voor de rust 0-2 van. Hij had eerder bij het 1-1 gelijke spel tegen Portugal ook al gescoord.

In vergelijking tot die wedstrijd was er nogal wat veranderd bij Oranje. Bondscoach Bert Konterman stelde zijn ploeg voor de keuze: op dezelfde voet doorgaan of een keer een ander systeem uitproberen. Dat werd het laatste. Oranje met zijn 3-4-3 formatie stelde de Polen voor grote problemen. Die kwamen wel na de pauze sterk terug. Op basis van vechtlust en karakter liet Oranje de Polen niet verder komen dan 1-2. 

Australië onder 23, de selectie waar Dylan Ryan deel van uitmaakt, klopte Qatar tijdens een oefenduel in Doha met 2-0. Denis Genreau van Melbourne zorgde voor de eerste treffer. John Iredale van de reserves van Wolfsburg bepaalde de eindstand laat in de wedstrijd op 2-0. 

Maandagavond sloot Australië onder 23 de trainingsstage af met een wedstrijd tegen Iran onder 23. Die wedstrijd ging met 2-1 verloren. Iran bereidt zich voor op het kampioenschap van de Asian Football Confederation, dat van 8 tot en met 26 januari gehouden wordt. Daar zijn drie tickets voor de Spelen te verdienen.