Chima Onyeike was personal coach van onder meer Antonio Rüdiger

Het nieuwe voetbalseizoen begon voor Chima Onyeike niet op het trainingsveld van Willem II, maar op de tribune bij het WK-duel tussen Duitsland en Mexico. Hij woonde die wedstrijd bij op uitnodiging van Antonio Rüdiger, de Duitse speler van Chelsea, van wie hij de afgelopen twee seizoenen personal coach was.

Onyeike vloog voor hij bij Willem II in dienst trad geregeld naar Londen, Manchester en Duitsland om topspelers individueel te begeleiden. Adrie Koster, met wie hij bij VfB Stuttgart al eens samenwerkte, benaderde hem voor de functie van fysiektrainer bij Willem II. Assistent-trainer Gery Vink kent hij via zijn jongere broer Obi, die bij TEC voetbalt, de club waar Vink trainer is.

De eerste dagen leerden de spelers van Willem II Onyeike al goed kennen. Die is bezig om een goede conditionele basis te leggen. Dat leidde onder meer dinsdag tot het nodige loopwerk, nadat hij ook al de uitgebreide warming-up had gedaan.

Jordens Peters, Etien Velikonja en Mattijs Branderhorst trainden niet op het veld. Ook de Spanjaard Pol Llonch bleef binnen. Hij had spierklachten. 

Volledig scherm
Chima Onyeike op archiefbeeld. © Rodney Kersten / Foto Bell