Volledig scherm
De afgebrande opslagcontainer in het stadion van Willem II. © De Kort Media/Toby de Kort

Container supportersgroep Willem II gaat in vlammen op, club doet aangifte

TILBURG - In het stadion van voetbalclub Willem II is vrijdagmorgen een opslagcontainer van supportersgroep Tilburg Tifosi in vlammen opgegaan. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Willem II gaat bij de politie aangifte doen van brandstichting. 

Door de brand is de volledige inhoud van de opslagcontainer, die volgens Tilburg Tifosi ‘een paar oude vlaggen’ bevatte, verloren gegaan. De supportersgroep zegt eerst het onderzoek van de politie te willen afwachten, voordat ze met een reactie naar buiten treedt. Een woordvoerder van Willem II laat weten vooralsnog geen toelichting te kunnen geven op het incident.

In de ruimte in het Koning Willem II Stadion, gelegen aan de lange zijde onder Vak H, bevinden zich twee containers naast elkaar. De ene is compleet uitgebrand, de ander lijkt geen schade te hebben opgelopen. Het stadion heeft lichte rook- en roetschade opgelopen. De buitenkant is zwartgeblakerd, maar dat kan de brandweer vrijdag wegspuiten.

Tilburg Tifosi

Tilburg Tifosi is een groep fanatieke Willem II-supporters die tijdens thuis- en uitwedstrijden voor sfeer zorgt door middel van spandoeken, vlaggen en banieren. Alle attributen worden door de supporters zelf gemaakt en geschilderd.

Volledig scherm
De afgebrande opslagcontainer van Tilburg Tifosi. © De Kort Media/Toby de Kort