Volledig scherm
Algemeen directeur Berry van Gool van Willem II met voormalig Willem II-speler Dave Smits. © Wilber Hack

Crisis of niet: bij Willem II is het business as usual

Crisis of niet, het was woensdagmiddag business as usual bij Willem II. Algemeen directeur Berry van Gool en voormalig Willem II-speler Dave Smits zetten hun handtekening onder contract dat FIER drie jaar businesspartner maakt van de Tilburgse club. Het bedrijf huurt een box op een prominente plek in het stadion.

Sinds drie jaar bemiddelt FIER tussen aanbieders van producten en sportverenigingen. Smits, die zijn voetballoopbaan bij Willem II met een studie economie aan de universiteit combineerde, ziet het als een creatieve aanvulling op zijn werk in de financiële dienstverlening. 

Uit de periode van vijftien jaar die hij bij Willem II doorbracht is vooral blijven hangen dat je elke dag moet proberen om jezelf te verbeteren. Smits stelt onomwonden dat hij in de toekomst best als hoofdsponsor op het shirt van de Tilburgse club wil staan.

Bergkamp

Een technisch begenadigd voetballer was Smits niet. Maar met zijn mentaliteit en voetbalinzicht kon je hem wel met een bepaald opdracht het veld in sturen. Spitsen als Romario, Ronaldo en Dennis Bergkamp werden niet graag met hem geconfronteerd. Zo heeft Smits de enige wissel van Bergkamp in diens Ajax-periode op zijn geweten.