Volledig scherm
Daniel Crowley maakte de 0-1. © BSR/Soccrates
0
EINDE
1
  • Daniel Crowley 46'

Crowley bezorgt Willem II verrassende overwinning in Utrecht

Willem II heeft de goede start na de winterstop (2-0 winst op NAC) in Utrecht een uitstekend vervolg gegeven. Na tien opeenvolgende competitienederlagen in de Domstad wonnen de Tilburgers zondagmiddag verrassend: 0-1.

In de eerste helft had de thuisploeg een licht overwicht, maar wisten de Tiburgers de thuisploeg toch behoorlijk weg te houden bij het doel van Timon Wellenreuther. De eerste grote kans was voor Willem II. Na een aanval over links gaf de ene Griek, Evangelos Pavlidis, de bal goed voor op de andere Griek, Marios Vrousai. Die kon er zijn hoofd net niet helemaal achter krijgen, zodat zijn inzet net over de lat ging. Maar ook FC Utrecht had kunnen scoren voor rust. Uit een van de vele corners kreeg Jean-Christophe Bahebeck een grote kopkans, maar tot opluchting van Willem II belandde de bal net naast het doel.

Direct na rust sloegen de Tricolores toe. Binnen de minuut na de hervatting was het raak. Vrousai trok naar binnen op de linkerflank; na een knappe actie van Pavlidis kwam de bal voor de voeten van Daniel Crowley, die van dichtbij hoog en hard binnenschoot: 0-1.

Debuut Isak

Na een uur spelen mocht de van Borussia Dortmund gehuurde Zweed Alex Isak zijn debuut maken bij Willem II; hij verving Pavlidis in de spits. Binnen de minuut kreeg Isak bij zijn eeste balcontact een grote kans, maar hij zag zijn zijn inzet uit de doelmond worden gewerkt. Met Nick Venema en Othmane Boussaid voor Bahebeck en Emanuelson probeerde Utrecht-coach Dick Advocaat het tij te keren, maar de volgende kans was ook voor de gasten. Op aangeven van Isak kreeg Vrousai een schietkans en hij mikte buiten bereik van David Jensen maar net naast.

De druk op het doel van Wellenreuther nam vervolgens wel toe. Met kunst- en vliegwerk wisten de Willem II’ers te voorkomen dat de gelijkmaker viel. Tien minuten voor tijd kwamen Vurnon Anita (voor Crowley) en Aras Özbiliz (voor Dankerlui) in het veld. Wat de thuisploeg ook probeerde, Willem II had er een antwoord op. Ook al trok scheidsrechter Kooij vijf minuten extra tijd bij, de zege kwam niet meer in gevaar voor de Tilburgers, die op de ranglijst nu tegen de subtop aanschurken.

Bekijk hier de reactie van Meissner.